Марто at home



« | »

Random Image widget

На никого не препоръчвам да използва оригинала на “Random image widget” писано е от програмист първокласник, с двуседмичен опит с php! Няма такова тегаво приложение – трябваше да пренапиша части от кода за да се изпълнява за приемливо време.

В оригиналния си вид уидгета прави X на брой еднакви дейности (X е броя на постовете в страницата), вместо само веднъж. Като всеки един цикъл отнема 160мс (при 10 поста това са 1.6 секунди отгоре). Друг е въпроса, че няма никаква логика сорса да се изпълнява за всеки пост при положение, че уидгета е настроен да се използва само в сайд бара!?

След вкарване на няколко допълнителни проверки уидгета започна да се изпълнява само колкото пъти е нужно (веднъж) и времето за изпълнението му падна до 160мс. В крайна сметка след вкарването на още малко допълнителен код общото време необходимо за уидгета падна до “0.000493 seconds“.

Това е поредният плугин, в чийто сорс се заглеждам и все повече се уверявам, че всичко около уордпрес е една огромна боза.

Ето и малко от предишния ми опит с WP:
timestamp в текстово поле?
StatPress поддръжка на кирилица

Posted by on 24 July 2009.

Tags:

Categories: blog, Програмиране

One Response

  1. За съжаление си много прав, повечето плъгини, на които съм попадал са минавали под ножа за да станат за нещо… Ама тва не виждам кво те учудва то и самия WP е доста голяма боза, а ти очакваш читави добавки 😉

    btw: честито за новата визия, така е определено по-добре 😉

    by bubsss on Jul 25, 2009 at 21:07

Leave a Reply

CommentLuv badge

« | »




Recent Posts


Pages