Марто at home



« | »

phpMyAdmin решаване на дразнещ проблем в новата версия

mysqlМного се дразня когато в някой софтуер се правят малоумни промени, без каквато и да е логика. Особено дразнещо е когато съм свикнал с някаква функционалност и изведнъж я променят. Както се случи със Skype. Друг такъв пример е промяната на клавишните комбинации в Opera (мисля, че беше във версия 8 ) заради което спрях и да я ползвам!

От известно време се нервя на версия 3.x на phpMyAdmin – как не ги беше срам да разменят действията на линковете “Browse” и “Structure” в навигационното меню! Днес се нахвърлих на google и след прочит на changelog-a на phpMyAdmin открих проблема, съответно и решението. А то се крие в добавената конфигурационна директива LeftDefaultTabTable във версия 3.1. Дяволите да ги вземат! Защо не са си запазили default action-a!?

За да се възвърне default action-a при клик на иконката към browse и при клик на името на таблицата да води към нейната структура е необходимо да се добави следния ред в config.inc.php:
$cfg[‘LeftDefaultTabTable’] = ‘sql.php’;

Posted by on 27 March 2009.

Tags: , ,

Categories: HowTo, Софтуер

2 Responses

  1. Като стана въпрос за нови версии, случайно да си сменял формата на RSS-ите? Имам чувството, че преди фийдовете ти бяха с пълен текст, а сега са само с описания.

    by Марио Пешев on Mar 28, 2009 at 01:27

  2. Още от пускането на блога са си така.

    by Марто on Mar 29, 2009 at 19:04

Leave a Reply

CommentLuv badge

« | »




Recent Posts


Pages