Марто at home



« | »

Внимание: Нова измамна схема на операторите (Globul), която цели да ви набъбнат сметките

gamespaceНова измамна схема развиват мобилните оператори(конкретно Globul) в България! За да се предпазите четете внимателно и не се доверявайте на “Безплатни” неща предлагани от мобилните оператори – такова нещо като безплатно няма и цели само да захапете кукичката!

За какво става дума? За новото предложение на Globul, което току що получих като SMS: “Dnes abonanite na GLOBUL uchastvat v razdavaneto na 2000lv vaucheri v GAME SPACE! Vlez bezplatno kato otgovorish s ISKAM na tozi SMS(0lv) info: gamespace.bg”

Къде е измамамта? Измамата е там, че в този кратък и напоителен с “важна” информация SMS не се съдържа основната набутка, на която ще станете абонати, ако отговорите на този безплатен SMS. Ето ви цитат от общите условия на играта -десетки страници които не вярвам някой да си направи труда да прочете, подлъган от мега промоцията на GLOBUL и GAME SPACE (пускам го с печатните им грешки):

7. Потребителя ползвауслугата GameSpaceс първоначален едноседмичен безплатен абонамент,след което преминава към платен седмичен абонамент, ако изрично не прекрати абонамента си преди това. Заплащанетона платеният седмичен абонамент става директно, като обявената сума се добавя към месечната фактура, която мобилният оператор издава на потребителя. Заплащането от портебители на предплатените услуги на операторите, става отново директно, като обявената сума се приспада от наличността в акаунта им, към момента на тарифирането.

3. Цени
Цената на седмичен абонамент за услугата GameSpace e 2,40 лв с ДДС.

Днес се празнува, като на масата се слага риба – явно и от Globul са решили да си напазарят малко рибоци!

Update: За да се откажете от услугата трябва да изпратите SMS със съдържание STOP на номер 8884. Благодаря на Веселин Алексиев за информацията за деактивиране на услугата.

Posted by on 6 December 2013.

Categories: блогинки

17 Responses

  1. Това си плаче за заблуждаваща реклама…И не им е за първи път, ако помня добре…

    by Добромир Панов on Dec 6, 2013 at 17:07

  2. Да, само че явно добре се измъкват, или имат сериозни адвокати, именно на Глобул преди около 2 месеца съпругата ми получи известие от фирма за събиране на дългове че има 2 неплатени сметки (от телефон който е спрян преди 3 години) Точно когато спряхме картата попитахме имаме ли неплатени сметки, те отговориха не (присъствах и аз) …а получихме известие от фирмата за задължения че имаме 2 неплатени вноски (разбира се не пазим бележките – тъй като сме сигурни че сме се разплатили) ….така платихме още веднъж сметката за 2 месеца ………..

    by Стоян on Oct 17, 2014 at 13:24

  3. Здравейте, искам да изкажа възмущението си от Globul, вече Telenor . Продължават да изпращат тези заблуждаващи и подвеждащи смс-и към потребителите въпреки, че вече много хора пострадаха от тях. Не мога да си представя какви суми издърпват от сметките на обикновените потребители, които плащат сметки и за неизползвани от тях услуги, които са им `пробутани` чрез умело изработена стратегия за точене на сметки.

    Това е повече от скандално и не прави чест на такава престижна и печеливша компания да прави такива схеми и номера.

    Да не говорим как винаги напомнят с смс, за неплатена сметка, но не се праща смс, когато се изразходят безплатните минути за разговори от съответния абонаментен пакет.

    Моля институциите да обърнат внимание на това безобразно отношение към милионите им клиенти.

    by Milena on Nov 30, 2014 at 00:28

  4. thanks
    Точно когато спряхме картата попитахме имаме ли неплатени сметки, те отговориха не

    by Trabzon Satılık Daire on Dec 11, 2014 at 13:41

  5. i men me opariha gadovete smetkata mi narastna s 10lv .Blagodarq vi za infoto toku 6to deaktivirah tozi burlio4

    by tqna on Jan 14, 2015 at 12:30

  6. Благодаря за информацията най-сетне разбрах какви са тези сметки и важното е че ми помогнахте да разбера как да ги спра

    by Radostina on Feb 5, 2015 at 23:41

  7. добре сега мога ли просто да игнорирам смс-а без да пращам нищо? (тоест сега като са ми го пратили нужно ли е да пращам тоя смс с текс стоп или не е задалжителноя{тоест ще ми взима ли пари или не без да бутам нищо})

    by viktor on Aug 5, 2015 at 15:40

  8. Дъщеря ми от известно време не е в България. Картата и не е в телефон и въпреки това й плащам сметки с тази предплатена услуга, която тя твърди, че никога не е пожелавала, нито е пускала sms. И така свързах се с оператор на Telenor и ми беше обяснено за тази деактивация със STOP на 8884, обаче можело да стане само когато това бъде направено от България. Дотогава ще си плащам ей така за едното нищо. Моля някой , ако има мнение по въпроса как да се оправя да пише.

    by Emi on Nov 20, 2015 at 18:49

  9. получих от 8884, хем го прочетох и продължи да ми мига на дисплея като непрочетено, докато не го изтрих, Егати нахалните sms-i

    by Svetla on Dec 2, 2015 at 10:25

  10. току що получих същия СМС , само че явно вече и МТЕЛ са се включили в шашмата ( аз съм абонат на МТЕЛ) , винаги игнорирам подобни СМС- и ( КАКТО И ВСЕКИ ТРЯБВА) защото е поредната простотия която можете да си набавите и използвате безплатно. Единствените на които обръщам внимание са СМС-и от сорта на такива в които участвам в томбола с точките си от Мтел Клуба тъй като съм дългогодишен абонат и имам много

    by Aндриан Стойчев on Jan 13, 2016 at 00:41

  11. Днес и аз получих предложение от GAME SPACE и нямаше да му обърна внимание, ако преди два дена не бях изрично поръчала на Теленор да спрат всякакви рекламни съобщения към този номер, защото ще се ползва от дете. Отговорът на оператора беше, че това било съобщение от външен изпълнител, който само ползвал мрежата им…Все пак бяха любезни и ни разясниха за STOP SMS-а. Добре, че телефонът още не е в детето!

    by Лилия Иванова on Mar 25, 2016 at 16:44

  12. И мтел имат подобна простотия на която доста хора кълвът,мой близък е вътре с близо 50лв заради тези глупсти.

    by Ставрев on May 2, 2016 at 22:36

  13. Molqq vi pomognete mi kak da na pysna igrata ?? Ne stava taka kakto ste obqsnili

    by Pamela on Aug 17, 2016 at 22:24

  14. Здравейте, искам да изкажа възмущението си от Globul, вече Telenor . Продължават да изпращат тези заблуждаващи и подвеждащи смс-и към потребителите въпреки, че вече много хора пострадаха от тях. Не мога да си представя какви суми издърпват от сметките на обикновените потребители, които плащат сметки и за неизползвани от тях услуги, които са им `пробутани` чрез умело изработена стратегия за точене на сметки.

    by bac si on Oct 30, 2017 at 11:42

  15. Здравейте.При мен се получи същият гаф .Отворих приложението Huewei Hi Link,което обслужва 4G WiFi на ТелеМор на втора страница и чета в заглавието “Вие активирахте абонамента за играта Gamespace……” или респективно казано”Ние Ви откраднахме 5 лева ….”.И се чудя дали няма някои кадърни адвокати да им се спретне едно Мега дело на ТелеМора,казано обикновено Колективен иск срещу компанията.И най добрите допускат грешки.Тези измамници разчитат на това,че никои няма да се заеме с тях.Най добре е да бъдат изритани като EON.В края на крайщата ще се наложи на Анонимните да бомбят сайта на самата игра.

    by Хасан Хюсейнов on Dec 28, 2017 at 23:18

  16. И още продължават мошениците телеморски

    by ББ on Feb 4, 2018 at 09:44

  17. Благодаря за информацията най-сетне разбрах какви са тези сметки и важното е че ми помогнахте да разбера как да ги спра

    by Phòng Khám Nam Học Hà Nội on Mar 22, 2018 at 06:56

Leave a Reply

CommentLuv badge

« | »




Recent Posts


Pages