Марто at home« | »

Причината за днешния срив на БТК/Виваком

Няма как да не сте забелязали не работещите банкомати и всякакви устройства работещи през интернета на БТК.

Както стана ясно имало е срив, но каква е била причината? Истината е съвсем проста и се крие зад преименуването на компанията!

Странно нали? Не! Всъщност е съвсем просто:) След като компанията реши да слее своите подразделения БТК и Vivatel се наложи естествено да бъдат премахнати старите лога и заменени с единно – това на VivaCom.

Каква е връзката?

Връзката е младата стара колежка, която решила да позабърше запрашените префърцунени мебели и смени стикерите от тях в прашната стаичка на очилатите сервитьори. Сервитьори казвали на ония смахнати типове, които уж работили в сървърното, пък се мръщели като им направиш поръчка за кафе. Същите тези сервитьори наричали мебелите си със също толкова странните имена “машини”,”пръчки” и тн.

Какво е виновна колежката, че вадила суичовете един по един и им лепвала хубаво ново стикерче “VIVACOM”!

Posted by on 2 October 2009.

Categories: Забавни

18 Responses

 1. Точно днес ходих до банката да си вадя нова кредитна карта и… ядец. После банкомата като ми отказа пари, реших, че ПИБ са виновни, а то къде било разковничето 😀

  by Geo on Oct 2, 2009 at 18:11

 2. Хахахаха, сигурен бях, че е някаква глупост, но това и не съм го предполагал. Пет банкомата ми отказаха пари и в 2 банки не успях да си сварша работа заради тази красавица …

  by Пешо on Oct 2, 2009 at 19:08

 3. ave pedal alo sobstvenika na temata ti 4uiii ko gvorish be pedal

  by pedal dolen on Oct 2, 2009 at 22:09

 4. Това последното много се чудих дали да го пусна, но вкрайна сметка уважавам мненията пък били те и от разни нетрезви админи 😉

  by Марто on Oct 2, 2009 at 23:00

 5. Целия пост е авторска хумористична измислица и няма нищо общо с истинските причините, заради които Vivacom не предоставяха пълноценно услугата си.

  by Марто on Oct 2, 2009 at 23:14

 6. Ха ха, интересно е, че винаги има кой да повярва … 🙂

  by мислещ on Oct 2, 2009 at 23:17

 7. Пич,
  имаш готино чуство за хумор.
  А нищо чудно и да си много близко до реалните проблеми в БешеТеКа. Там само чистачките все още работят.

  by Svetoslav on Oct 2, 2009 at 23:37

 8. Незнам как може някой толкова категорично да твърди причината за срива на БТК, при условие че е чиста проба “съчинение на тема”…

  by CHILIEV on Oct 3, 2009 at 00:02

 9. На хората масово им липсва чувство за хумор… може ли такова нещо питам аз

  by MacTeP on Oct 3, 2009 at 02:31

 10. gg, pi4! men me izkefi tozi wariant i si mi zwu4i dostoweren 😉

  by schwe on Oct 3, 2009 at 02:37

 11. Охооо какво има да се случва още в БТК /защото под това име е регистрирана в съда/,а не VIVACOM тепърва ще разберете.Ако си спомняте собственика е американска застрахователна компания на която и дадоха от федералния резерв доста голяма помощ а те си я раздадоха за бонуси.Така си раздават печалбата и тук между шефовете а съкращават техническия персонал и нали се сещате ,че техниката работи на магия.Само ако знаехте и как нарушават общите условия между абонатите и компанията ще кажа само ,че след втория ден на неработещ телефон трябва да връщат на потърпевшия от абонамента,но те са хитри и пишат дата за посещение без абоната да е заявил дата или пък аконе могат да се справят тогава сами си закриват повредата ,че абоната отсъствал от дома си.Пълна отврат е в тая компания а пък в продажбите сложили някакви младоци дето не знаят за какво са там.

  by Критичен on Oct 3, 2009 at 08:13

 12. Критичен, ти знаеш ли голяма компания в БГ където да се ценят кадрите?:-)

  by Марто on Oct 3, 2009 at 09:30

 13. Нямаше DNS-и… Какво толкова станало. Слагате си opendns и няма грижи 🙂

  by Mirkov on Oct 3, 2009 at 11:18

 14. А чухте ли обяснението по ТВ на “официалния” говорител на БТК… оня с херпеса на горната устна? То беше: “имало било бъг в софтуеъра!”
  Бахмааму и софтуеъра щом целия трафик на един телеком зависи от него! Ебахти и бъга!!!
  Да каза нещо конкретно? Widows, Linux, Unix, IOS? Неееее!! Не очаквайте нищо конкретно.
  По идиотско обяснение не бях чувал… целта е измиване на ръцете и прехвърляне на вината на СОФТУЕЪРА… т.е. на “някой си”.
  Крайно време е някой да започне дела за пропуснати ползи и да разклати тоя “колос” дето не само дере кожите на всички в БГ (пряко или косвено), ами си позволява лукса да се ебава с тези от които си вади парите!!!!

  by Митко on Oct 6, 2009 at 22:41

 15. Naistina e bug. Informacia izteche otdavna , realnata prichina e ( sega shte se smeete ) e che edin ot slujutelite na BTK e vkluchil dve karti za wireless neta na BTK ednovremenno v laptopa si i tova e dovelo da sriva v cialata sistema.

  by anonymous anonymous on Oct 17, 2009 at 15:18

 16. Това е най-смисленото обяснение, на което попаднах! 🙂

  by interpres on Oct 26, 2009 at 00:32

 17. Хей, според мен не беше бъг! Не мислите ли, че това се случи точно малко след като се трансформираха. Не знам дали знаете, но има доста проблеми във Виваком – доста народ са съкратили,

  Мисля си, че е било хакерска атака

  by ипотпал on Oct 29, 2009 at 23:10

 18. Никой не е споменавал бъг 🙂
  BTW забравил си едно ‘l’ в урл адреса си.

  by Марто on Oct 29, 2009 at 23:25

Leave a Reply

CommentLuv badge

« | »
Recent Posts


Pages