Марто at home« | »

download.bg с премиум достъп?

От много време не бях получавал мейл от download.bg и ето днес се появи един. Малко е странно – първо ме учуди, че е със задна дата, а после се изумих на безобразието, което ми разкри!

Всеки ден си чета пощата и да получа мейл пратен преди 3 дни си е силно казано странно, но все пак е факт:

Date: Tue, 16 Dec 2008 20:15:48 +0200
Received: Fri, 19 Dec 2008 04:48:00 +0200 (EET)

Оставям настрана датата – може да са имали технически проблеми, но съдържанието на текста показва до колкото download.bg не уважават потребителите си! От днес download.bg става платен сайт! Как е възможно? Нещо градено от всички нас потребителите става платено! Аз също имам принос за създаването на каталога – малък, но от сърце! Не е коректно днес те просто да решат и да го направят платен.

От една страна тази информация много ме подразни, от друга много ме зарадва, тъй като сайтове за безплатен софтуер, като notrial.info сега ще дръпнат много.

notrial.info никога няма да стане с платен достъп! Поне до колкото зависи от мен!

Ето и допълнителна информация от мейла:

Само потребителите с "Премиум достъп" ще могат да:
 - свалят програми;
 - четат статии (в това число и новите);
 - търсят фирми в Топ95;
 - пишат във Форума;
 - ползват още много екстри....

"Премиум достъп" може да получите по един от следните начини:
 - 30 дни с безплатен ваучър, който може да намерите във всеки нов брой;
 - 30 дни с SMS при цена 2.40 лв. с ДДС;
 - 6 или 12 месеца с някой от абонаментите, които предлагаме

Posted by on 19 December 2008.

Tags: , ,

Categories: Софтуер

15 Responses

 1. Същаата глупост се случва с atol.bg – за да си прочетеш личните съобщения – прати СМС.
  Схемата явно е – пускаш услуга за година-две безплатно, натрупваш необходимата информация и потребители, агитираш всички колко е хубава и общополезна идеята, след което я пускаш с платен достъп, с идеята поотребителя, който вече е свикнал с тази система (за която е работил, като е дал собствената си информация) да се прежали и да прати смс-а. Което си е живо изнудване и не го уважавам.

  by Бати on Dec 19, 2008 at 10:46

 2. Ами човек трябва да плати за да получи freewate и trial версии от download.bg !!!

  Нищо – има и други сайтове … калдата , идг и тн.

  Дивотии …

  by Алекс on Dec 19, 2008 at 13:39

 3. може ли да ми кажете защо не мога да влизам в сайта download.bg ако знаете кажете

  by stemil on Dec 19, 2008 at 16:11

 4. Изобщо не е смешно, снощи сестра ми ми се обади разтревожена и почти плачейки от това писмо. Естествено я пренасочих към No Trial 😉 Безумие да искат пари за достъп до форум и безлпатни програми.А вече веднъж са взели пари затова, защото същите програми са публикували в аматьорското си списание.

  Това за Атол не е истина. Първо идея си нямам защо са го кръстили така, второ той винаги е искал пари за лични съобщения. Имаше само лятото месец “промоционално”. Който е умен по данните дадени там може да се свърже с който трябва. В същия този промоционален период накарах интересуващите ме да дадат нормален канал за комуникация- пощи и моментни комуникации.

  По начало той е сбъркан, за разлика от Даунлоуд, който беше що годе приличен и даже в някой отношения добър. От друга страна не съм изненадан, този портал отдавна е с достъп само за регистрирани, беше “логична” стъпка.

  И аз също като Марто като разбрах, реших, че това ще даде напън на Но Триал, Софт Визия и Калдата, който вече може и да не му трябва да плаща за реклама на Гошо 😀

  by go_fire on Dec 19, 2008 at 18:26

 5. Май ще стане работата като платената поща на дир-а едно време..

  by boro on Dec 20, 2008 at 12:48

 6. Дизайн на 100 години,посредствено списание,нищо със което да привлекат клиенти.При наличие на kal data не знам кой ще влиза вече в този сайт 🙁

  by Мирослав on Dec 21, 2008 at 18:53

 7. Нещата отиват по стъпките на пощата на dir.bg, както каза Боро.
  Безумно е в една сравнително наситена среда да се правиш на монополист…

  by Марто on Dec 22, 2008 at 11:02

 8. Всъщност това не е зловеща стратегия за печалбарство, а по-скоро опит за спасяване на положението. Очевадно (според мен), за го закъсали с паричките…

  Вижте и тук по темата:
  http://linux-nuts.blogspot.com/2008/12/downloadbg.html

  by vlood on Dec 23, 2008 at 09:56

 9. Честно казано мненията ни малко се различават. Смятам, че download.bg изобщо не е сериозен сайт за сваляне и определено подбудите им не са защото сайта е закъсал, а по-скоро списанието. Отделно ,че не е сайт за безплатен софтуер, а сайт за софутер;)
  Най-големият сайт за БЕЗПЛАТЕН софтуер в бг е http://notrial.info

  by Марто on Dec 24, 2008 at 11:52

 10. ега ти простотията от чужд труд да печелиш
  имам пред вид доунлоад.бг
  значи тези които създават продукта предлагат безплатни версии а някакъв мижав Бг сайт иска пари защото предлага подобни продукти малоумници !!!!!!!

  by didok on Dec 27, 2008 at 12:25

 11. Вярно, спомням си пощата на Дира и шеъруеъризирането й, така да се каже… Колкото и да е безплатна сега, първоначалният трафик отдавна се е оттеглил и не иска това да се повтаря.
  Мен също ме е яд за download-a: качвал съм фрий софт там, както и някои мои програмки; писал съм новини и статии… Както каза Марто: може да е малко, но е от сърце и типично в духа на Web 2.0 потребителите да градят content-а. Да не говорим пък и платен достъп до форумите – пълно безобразие, следях само 2 теми там, но не бих ги погледнал повече.

  by Марио Пешев on Jan 19, 2009 at 11:18

 12. […] ли съм нещо за това? Не, физически не съм. Някои хора злоупотребяват с такива услуги, като се гаврят с работните пчелички, които работят за […]

  by Techies & Personals» "Безплатен обяд няма" on Jan 30, 2009 at 16:38

 13. Поредната българска гъзарийка…
  Не мога да разбера как някоя абсолютно безплатна програма трябва да дам пари за тоя тъп БГ сайт, за да я сваля, когато дават линк или към ДАТАТА или към сайта на ПРОИЗВОДИТЕЛЯ???
  Решението е да копирате името на програмата и да я потърсите или в чичко Гугъл или в датата 😉

  by Velizar on Jun 4, 2009 at 10:04

 14. просто българите си остават тъпи и това е…

  by Velizar on Jun 4, 2009 at 10:06

 15. Velizar, винаги съм че чудел как може да се случи подобно нещо, но е факт – явно има хора, които плащат за да получат безплатен продукт…

  by Марто on Jun 4, 2009 at 10:22

Leave a Reply

CommentLuv badge

« | »
Recent Posts


Pages